EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, d’agost 24, 2005

Salvador, Bahia, de nou


















Salvador de Bahia és una ciutat que indubtablement dona molt de si al turista, visitant o estranger per la varietat dels seus barris, mercats i esglésies.

I no cal dir que els mercats són interessants no solament, tal com ja hem dit citant a Josep Pla, pels productes exposats, sinó també perquè ens permeten contemplar com treballa una part de la gent. Algunes d'aquestes persones es deixen fotografiar amablement com la senyora de la primera foto. A la tercera foto veiem articles per a un ritual de vudú.
La carretera convertida en mercat, com es fa aquí amb les taronges, també és interessant.

Així com la gent que hi ha a sengles parades d'autobús.

El conjunt de cases que veiem -com dalt d'una muntanya- és una petita vista d'una gran favela http://www.asfes.org/Habitat/TaRebocado.htm

Finalment tenim l'església do Senhor do Bonfim, que és considerada la de més devoció de tot Salvador. Val a dir que hi ha unes betes que són vermelles, blanques o violetes amb una inscripció que diu LEMBRANÇA DO SENHOR DO BONFIM DA BAHIA i que t'ofereixen pel carrer no tan sols al voltant d'aquesta església, sinó a qualsevol lloc turístic de Salvador. La cosa és que se t'acosta un bahià o una bahiana i quasi sense adonar-te et posa aquesta beta d'uns dos pams a la munyeca lligada com un polsera mentre et diu "amigos". Mentre et lliga la beta et diu que no ho fa per diners, que t'ho regala de tot cor. Després, quan la beta ja està ben posada, intentarà vendre't alguna cosa.
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=13715704&postID=112561098716279269